Facade at SP93

LAB

QUICK STORY

In 2020 Fort Recup, an association specialising in transitional urban planning and improving social economy, acquired the keys to a former ESSO petrol station. After previously being squatted for several years the objective was to transform this abandoned location into a eco-friendly communal space for the inhabitants of the area whilst focusing on sustainability.

It was clear after meeting Fort Recup that this project was perfect for us. Let alone the coincidence of our brand name being situated in an old petrol station but to be fabricating bicycles in a space built for cars seemed like the perfect metaphor!

Therefore we completely cleaned the location before creating the new facade. We fabricated the steel frame, bespoke to fit the recuperated windows and wood panels. After a few weeks we were more than happy to establish our workshop inside the location now known as ‘Sans Plomb 93’. Here we will stay between 6-12 months before opening our own shop.